woensdag 23 maart 2011

Regerinkje spelen


De rebellen hebben een regering gevormd en oh wat is het Westen blij. Mahmoud Jabril is benoemd tot premier van een interim-regering. Volgens Al Jazeera zijn ook diverse ministers benoemd. Woordvoerder Essam Gheriani legt in perfect Engels voor de camera van Al Jazeera uit voor welke moeilijke opgave het de regering staat en hoe blij men is dat het westen hun tegenstanders (u weet wel, die foute Libiërs) naar het hiernamaals bombarderen.

Naar de legitimiteit van de rebellenclub die zichzelf heeft uitgeroepen als opperste macht wordt door Al Jazeera niet geïnformeerd. Sowieso heb ik nog geen journalist de toch voor de hand liggende vraag "Wie vertegenwoordigt u eigenlijk?" horen stellen. Niemand weet namens wie de zogenaamde regering en hun voorloper de Nationale Libische Raad spreekt. Gelet op de wanorde aan het front heeft men geen enkele controle over de gang van zaken in rebels gebied. Maar over zulke details als 'legitimiteit van een regering' bekommeren journalisten en het westen zich momenteel niet. Die zijn al lang blij dat een gesprekspartner hebben en dan ook nog een die goed Engels spreekt. De coalitie houdt het daarom graag eenvoudig: Khadaffi is de tiran die-heel-toevallig-op-een-enorme-voorraad-olie-beschikt en zijn vijand onze vriend.

2 opmerkingen:

  1. Prima link! De top drie heeft klaarblijkelijk vuile handen. Met betrekking tot de overige leden van deze "regering" hoeven we ons geen illusies te maken. Ik moet toegeven. Ze zijn wel van het type waarmee het Westen graag zaken doet. Dat dan weer wel.

    BeantwoordenVerwijderen